UITSCHUIFBARE NYLOFOR PANEELAFRASTERING
Newlands stadion - Zuid-Afrika

21/11/2017

Aan de Danie Carven en Jan Pickard tribune van het wereld bekende DHL Newlands rugby stadion staat vanaf heden een Betafence uitschuifbare paneelafrastering, geproduceerd en geleverd door Betafence Zuid-Afrika. 

Betafence logo

Vooraleer hier verder op in te gaan, beginnen we eerst met een klein verhaaltje. De eerste, officiële match in het DHL Newlands Stadion werd gespeeld op 21 mei 1890, in het bijzijn van 2 400 mensen. De toeschouwerscapaciteit telt op vandaag 51 900 mensen en wordt beschouwd als het tweede oudste rugby stadion ter wereld. 

In 1919 werden de eerste permanente tribunes opgebouwd. Andere belangrijke uitbreidingen werden uitgevoerd in 1927, 1931, 1950 en 1970. Maar het was de laatste, in 1995, die meest waardevol werd voor de Rugby World Cup. Toen organiseerde DHL Newlands namelijk zijn eerste match van het tornooi. Dankzij al deze verbeteringen en uitbreidingen die zijn uitgevoerd over meer dan 100 jaar, kan DHL Newlands Stadion nu gezien worden als één van de beste rugbyvelden in de wereld.

In deze veranderlijke tijden, is de veiligheid van de bezoekers de prioriteit van alle verantwoordelijken. Daarom is er beslist om de veiligheid van de supporters te waarborgen in het Jan Pickard en Danie Carven deel van het stadion. Daarenboven is het belangrijk dat naast de veiligheid, het uitzicht van de bezoekers niet in het gedrang zou komen. Dankzij wereldwijde referenties en het teamwerk van Betafence inzake zijn engineering, zijn we uitgekozen om dit uitdagend en nieuw project op poten te zetten. Betafence daarnaast ook bekend voor zijn privacy oplossingen, zoals HoriZen en Gabion Stonewall, zijn afsluitingen en poorten. 

Julian Barnard, stadion curator van DHL Newlands zei: "het product en de dienstverlening die Betafence leverde bij het aanleveren van de panelen, en dit met een ongelooflijke strikte deadline, is niet anders dan uitzonderlijk. De draadpanelen zijn veilig en zorgen voor een ongeëvenaarde kijkervaring voor de supporters. Ik kan niet gelukkiger zijn met het resultaat."

Betafence Newlands stadium fence
Betafence newlands stadium project

Dan Edwards, Marketing Manager van Betafence Zuid-Afrika zei: "Om betrokken te zijn met zo'n iconisch stadion, die zo een geschiedenis kent, spiegelt ons bedrijf zijn lange termijn geschiedenis van succes. Het toont onze verbintenis met Kaapstad, wat sinds 1997 onze Afrikaanse thuis is. We zijn trots dat de Kapenaren een veilige en aangename ervaring kunnen beleven tijdens het bijwonen en supporteren van de DHL Newlands.". 

Betafence is dé wereldwijde leverancier aan stadions van bekende sport evenementen zoals rugby, voetbal, wielrenner, paardrijden, autoracing, etc. Bekijk onze referenties en ontdek al onze mogelijkheden bij het beveiligen van je spelers, fans, supporters en stadion infrastructuur. Wil je graag meer weten? Of ben je ook op zoek naar een uitschuifbare Nylofor paneelafrastering? Betafence biedt de oplossing! Contacteer ons via het contactformulier, neem een kijkje in onze brochures of kom ons ontmoeten op Batibouw. We helpen je graag verder.