BOUWWERKINFORMATIEMODEL (BIM-BUILDING INFORMATION MODELING)
Een volledige bibliotheek met afrasteringstekeningen voor architecten en voorschrijvers

Op zoek naar officiële Betafence Revit / IFC tekeningen om uw project te maken ? De gedetailleerde bibliotheek met tekeningen van Betafence, gehost in de National BIM Bibliotheek of BIM Objectsis nu beschikbaar voor u om te gebruiken.  Deze omvat panelen en bijhorende palen die een compleet ontwerp van het afrasteringssysteem mogelijk maken.

Afhankelijk van uw gewoonten en/of voorkeur, kunt u kiezen tussen NBS of BIM Objects bibliotheek, om uw tekeningen te downloaden.  Beiden zijn bijgewerkt en bieden u hetzelfde grote aanbod van productdetails om uw BOM en specificaties aan te vullen.

 

 

 

Wat is een IFC Formaat?

Dit is een bestandsmodel gemaakt in de Industry Foundation Classes. IFC is een open bestandsformaat, gebruikt door BIM-programma's. Dit formaat is ontworpen om onderlinge samenwerkbaarheid tussen industriële BIM-programma's mogelijk te maken. Het formaat legt internationale standaarden vast voor het importeren en exporteren van bouwobjecten en hun eigenschappen.

Dit formaat wordt onderhouden door buildingSMART®


Wat is het Revit Formaat?

Revit is software voor BIM met tools om intelligente 3D-modellen van volledige sites te maken, die kunnen worden gebruikt om constructiedocumentatie te produceren. Door gebruik te maken van BIM in tegenstelling tot computerondersteund/Computer-aided drafting opstellen (CAD), kan Revit Architecture dynamische informatie gebruiken in intelligente modellen, waardoor complexe bouwconstructies mogelijk worden.

Hierdoor kunnen wijzigingen in een project in een deel van het model automatisch worden doorgevoerd naar andere delen van het model, waardoor de workflow voor Revit Architecture-gebruikers wordt verbeterd.

Revit is een database met één bestand die door meerdere gebruikers kan worden gedeeld. De extensie is .rvt

 

BIM in Europa

De eerste doelstelling in BIM van Europese normalisatie werd bereikt met de goedkeuring van de eerste drie Europese normen. Tegen het einde van 2016 vergaderde CEN / TC 442 in Madrid om de basis te leggen voor toekomstige werkzaamheden aan BIM-normen. 

Het bijeenbrengen van nationale inspanningen in een gemeenschappelijke en op één lijn gebrachte Europese aanpak om een ​​digitale bouwsector van wereldklasse te ontwikkelen.

Building Information Modeling is een proces waarbij de digitale representaties van gebouwde omgevingen worden gegenereerd en beheerd, compleet met hun fysieke en functionele kenmerken. Het wordt momenteel beschouwd als de meest impactvolle technologische ontwikkeling in de bouwsector van vandaag. Studies voorspellen dat een bredere toepassing van dit proces tot een besparing van 25% op de wereldwijde infrastructuurmarkt zal leiden tegen 2025.

Niet alle landen hebben op vandaag al dezelfde regelgeving voor BIM-gebruik, maar grote spelers in de bouwsector gebruiken het al.

Betafence heeft, in samenwerking met de NBS National Library, meer dan 30 tekeningen gemaakt:

  • Panelen en palen
  • Schuifpoorten en draaipoorten
  • Gabion wanden

Van medium tot hoge veiligheidsafrasteringssystemen en geprofileerde panelen tot hoogbeveiligde panelen - een groot bereik voor alle bouwspecificaties.

Bepaalde producten behoren mogelijks niet tot het assortiment van Betafence Benelux.  Contacteer ons via info.benelux@betafence.com

Naast deze grote database aan tekeningen, engageert Betafence zich steeds te ondersteunen met specifieke brochures en catalogi. Bekijk onze Documentatie bibliotheek.

 

 


TOP