BETAFENCE GESCHIEDENIS
Meer dan 135 jaar ervaring!

Betafence head quater gent

 

Betafence stelt normen voor uitmuntendheid in zijn industrie en wordt erkend als de leider in perimetersystemen, service en integratie.
Van een fabrikant van prikkeldraad in 1880 tot een totale perimeterbeveiligingsintegrator vandaag de dag .... een lange en succesvolle geschiedenis!

 

► 1880 - Bekaert in Zwevegem, België

Het verhaal van Betafence begint bij Bekaert, in Zwevegem, een plattelandsdorp in België, waar lokale boeren geconfronteerd worden met het probleem van vee dat schade toebrengt aan eigendommen van andere mensen. Leo Leander Bekaert vertaalt hun behoefte in een zakelijke opportuniteit: hij start een klein bedrijfje in prikkeldraad door spijkers in getordeerd draad te steken. Leo Leander Bekaert heeft geen prikkeldraad uitgevonden, maar ontwerpt al snel zijn eigen prikkeldraad. In 1881 patenteert hij deze uitvinding en werft in korte tijd het grootste deel van het dorp aan om te werken.

Leo leander Bekaert

► 1894 - Zinklaag techniek

Bekaert begint met het aanbrengen van een beschermende zinklaag op haar producten om een betere kwaliteit te bieden en corrosie te bestrijden. De activiteiten worden uitgebreid, wat het productengamma verbreedt met draad- en hekwerkproducten.

► 1922

In de jaren '20 geeft de wereldwijde expansie een nieuwe dimensie aan Bekaert. In het begin van het decennium investeert Bekaert in een draadtrekkerij in Bourbourg (Frankrijk). De productie start in 1924 en maakt draadproducten voor de Franse markt en de Franse overzeese gebieden. Het is Bekaerts eerste productievestiging buiten België. Door de jaren heen zal Bekaert nooit het principe uit het oog verliezen om de productie dicht bij de markt te houden.

► 1929

Een nieuw soort prikkeldraad - wordt nog steeds geproduceerd - is ontwikkeld: Motto®, gemaakt van twee relatief dunne koolstofstalen strengen die op een wisselende toonhoogte tussen de weerhaak zijn gedraaid.


► 1960

De naoorlogse periode zorgt voor een grote evolutie in nieuwe technologieën bij Bekaert: de verwerking van koolstofrijke staaldraad, gelast gaas, een grote verscheidenheid aan nieuwe coatings en roestvrijstalen draadproducten.


► 1972

De familie Bekaert, die tot 1972 over het volledige aandelenkapitaal beschikte, beslist om de onderneming open te stellen voor investeringen door nieuwe aandeelhouders door de onderneming op de Belgische beurs te noteren.


 

Betafence Group logo

► 2005 - Bekaert Fencing wordt Betafence 

De omheiningsdivisie van Bekaert wordt verkocht aan private equity, om meer aandacht te kunnen besteden aan dit specifieke deel van de activiteiten.

"De omheining verandert van naam": het nieuwe merk BETAFENCE wordt in de markt geïntroduceerd.

Private entiteit bedrijven Gilde en CVC nemen de hekwerkactiviteit over en blijven uitbreiden met investeringen voornamelijk in Polen, Zuid-Afrika en de VS.

 

► 2015 CVC neemt Betafence over 

CVC verwerft het meerderheidsbelang in Betafence en blijft de groeistrategie ondersteunen in hekwerksystemen en integratie van perimeterbeveiligingsoplossingen, waaronder de overname van SecureUSA.

► 2016 - Hesco sluit zich aan bij de Betafence-groep 

Een andere belangrijke stap wordt gezet met de overname van Hesco, marktleider in militaire verdedigingsbarrières


Hesco company

Gerelateerde onderwerpen

Niews

Betafence news

Wereldwijd bereik

Betafence in Europe

Vertrouwen

Betafence trust

Kwaliteit

Betafence values


TOP