MENSEN & INFRASTRUCTUUR BESCHERMD MET PUBLIFOR HVM
Mobiele barrière van Betafence

27/02/2019

Sportwedstrijden, concerten, openbare festiviteiten en protestmanifestaties … het zijn maar enkele van de grootschalige publieksevenementen die vaak duizenden mensen op de been brengen. Ook op luchthavens en in grote internationale treinstations gonst het altijd van bedrijvigheid. Om die massale stroom van mensen in goede banen te leiden én om hun veiligheid te verzekeren, stelt het Belgische bedrijf Betafence, Publifor® HVM voor.

Publifor® HVM is een mobiele en veelzijdige veiligheidsbarrière, snel inzetbaar op plaatsen waar een hoger beveiligingsniveau vereist wordt, zoals een veiligheidscordon rond gevoelige locaties of om de toestroom van grote massa’s volk onder controle te houden. Bezoekers en medewerkers, maar ook gebouwen en infrastructuur worden zo door de barrières doeltreffend beschermd.

Publifor HVM installation
betafence-barriere-publifor-580x275.jpg

Impactbestendig

De robuuste metalen basis van de Publifor® HVM barrières zijn gevuld met beton, zand of water. Die massa maakt de mobiele barrière uitzonderlijk sterk en garandeert een hoog beveiligingsniveau. Het unieke tand-en-pin ontwerp van mobiel systeem zorgt ervoor dat de barrière bij zware impact stand houdt. Bovendien zorgt de dikke rubberen laag onderaan voor extra wrijving en levert dus standvastigheid van de barrière.  
De grote crashbestendigheid van Publifor® HVM barrières werden uitvoerig getest met een vrachtwagen van 7,2 ton tegen een snelheid van 64,5 km/uur. Zo kreeg een barrière samengesteld uit minstens 15 units de classificatie V/7200[N2A]/64/90:3.5.

Publifor HVM
Publifor

Snel inzetbaar

Snelle verhandeling is een unieke troef van het mobiel systeem Publifor® HVM. In één uur kan tot 25 meter aan Publifor® HVM elementen geïnstalleerd worden, dit in verlijking met de mobiele barrière pitagone. Na positionering met behulp van een vorkheftruck worden ze gevuld met beton, zand of water, om vervolgens de stalen pinnen te monteren. De elementen hebben een vlakke kant aan de aanvalszijde en een hellende kant aan de beveiligde zijde. Dankzij de flexibiliteit van het systeem kunnen eenvoudig hoeken gevormd en niveauverschillen opgevangen worden, en is de barrière altijd optimaal aangepast om een gesloten perimeter te vormen.

Esthetische opbouw

Afhankelijk van het dreigingsniveau of de specifieke toepassing is de opbouw met hekwerk of polycarbonaatpanelen mogelijk. Het geheel verhoogt niet alleen de mate van beveiliging en privacy, maar ziet er bovendien strak en netjes uit.

Bekijk hier het filmpje van mobiele Publifor® HVM barrières crash test
 

Voor meer informatie:

Betafence Belgium NV – Blokkestraat 34b – 8550 Zwevegem – 
Tel. +32 56 73 46 08 - Ingrid.Lassuyt@betafence.com


TOP